Nimbusparken 11, 2. Th · 2000 Frederiksberg · Tlf. 20675482 · forlaget@bogherognu.dk
 
Mælkepop og pigtråd
Af Jens-Emil Nielsen
Illustreret af fotos og annoncer

122 sider
159.20 kr. uden moms
199.00 kr. med moms

ISBN 9788793093669

Historien om musikken og ungdommen i Mælkepopperne 1962-68 i København, Ballerup, Esbjerg, Kolding, Vejle og Aalborg.

"Bogen er spækket med informationer om landskendte pigtrådsgrupper med baggrundshistorik samt om mere lokalkendte bands, som har optrådt på de enkelte Mælkepopper og hertil beskrivelser af episoder og stemninger. Billederne, avis-scraps m.v. dokumenterer det hele og er en fornøjelse at studere i sig selv... "Mælkepop og pigtråd" er en bog, som samler begge emner godt op og kan herfra anbefales".
Poul Nowack, Fan Club for dansk pigtrådsmusik, Facebook
"Om de unge, der twistede så sammenbidt, "at ældre tilskuere ytrede ængstelse for, at de var forsynet med gevind i stedet for rygrad", som det blev formuleret. Mælkepopper var for dem, der kunne lide pigtråd og mælkedrinks".
SAAL, Berlingske Tidende
"Bogens indledning er en fantastisk kærlighedshistorie, som ikke kan undgå at bevæge læserne, og Jens-Emil Nielsen formidler et væld af informationer om datidens orkestre. Han tilegner også et kapitel til Niels Drechsel, der var direktør for mælkepopperne i den første tid. Han havde talent for at udbrede idéen om et alkoholfrit, kulturelt samlingssted for unge indrammet af tidens musik. Men da nyhedens interesse havde lagt sig, og de unge have fået nok af at drikke søde milkshakes - og hellere ville have øl på bordet, lukkede den ene mælkepop efter den anden".
Vibeke Kruse, Vejle Amts Folkeblad.
"Den grundige forfatter Jens-Emil Nielsen afsluttede for et år siden sin fine serie om dansk rock og pop fra 1955 til 2000... Mælkepop og pigtråd er i samme udstyr som de andre bøger: Godt hundrede sider med korte kapitler og et væld af fotografier. Dette gør også denne bog til en dejlig bladrebog, som man roligt kan lægge fra sig på sofabordet uden at tabe tråden. Hvor de foregående bøger var letanvendelige som referenceværker til skriftlige (musik)historieopgaver, er det nok begrænset, hvor mange der skriver om Mælkepopperne. Til gengæld er der rigtig mange danskere, der husker. Som får ungdomsglans i blikket, når talen falder på de hedengangne Mælkepopper, for det var jo lige præcis dér, den kommende livsledsager blev fundet".
Peter Elmelund, bibzoom.dk
"Sjov og interessant udgivelse om et stykke sjældent beskrevet dansk pophistorie. De mange fotos og reklamer fra dengang er et stort plus i bogen".
Carsen Güllich-Nørby, Dansk BiblioteksCenter
"Journalisten og forfatteren Jens-Emil Nielsen udfører en imponerende enmandsvirksomhed i disse år, hvor han både skriver og udgiver en række bøger om fortrinsvis den danske ungdomskultur, som den har udspillet sig især i tiden efter 2. verdenskrigs afslutning. Han har skrevet bøger om pop- og rockmusikken i alle den afskygninger. Desuden om ungdomsmode som et bredt begreb og om ungdommen og teenagerne som den køns- og forbrugerpolitiske faktor, som de blev i løbet af årene... Det er bogens helt store force, at beskrivelserne af mælkepopperne i provinsen fylder så meget, så vi ikke kun skal læse om begivenhederne i København. Forfatteren har haft et rigt arkivmateriale til rådighed i form af avisartikler, popblade, plader og samtaler med nogle af de folk, som stadig kan huske noget fra tiden. Hver mælkepop i provinsen har fået sit eget kapitel, som hver især er spækket med sjove historier om for eksempel karismatiske mælkepopchefer, der helst ville have neonlyset tændt hele tiden, og om koncertoptøjer når de udenlandske orkestre besøgte Danmark med efterfølgende rygter om hash- og narkoforbrug på stederne, for bare at nævne et par enkelte anekdoter.... Det kan være svært at gøre musikhistorie levende i bøger – og jeg har læst mange af slagsen – men jeg synes virkelig, at forfatteren slipper godt fra sit arbejde, selv om der visse steder bliver lidt for meget opremsning, fordi forfatteren absolut vil nævne hvert enkelt orkester, der har givet koncert på en mælkepop, og i det hele taget er bogen mættet med informationer, som kan gøre den lidt tung at læse. Men netop kombinationen af beskrivelsen af mælkepoppernes historie og så historien om den danske pigtrådsscene giver læseren lyst til at fortsætte med at læse. De mange illustrationer, både billeder og avisannoncer fortæller sin egen kulturhistorie og er selvfølgelig med til at fremme læsningen. Jeg giver bogen mine bedste anbefalinger med på vejen".
Thomas Mathiasen, historie-online.dk
 
Til bestillingssiden »

Forlaget, priser og betaling »

Alle titler

100 års kærlighed
70´er rock
80´er rock
90´er rock
Ama´r nr. 1
Beat og folkemusik
Den danske krimi
Den nordiske femikrimi
Doktor Leunbach
Farligt begær
Forklædt som krimi
H.C Andersen som ung
Hans Scherfig som ung
Henrik Pontoppidan som ung
Herman Bang som ung
Hit House
Højskolen på gadeplan
Jazz i Reprisen
Johannes V. Jensen som ung
Kampen for fri abort
Karen Blixen som ung
Klaus Rifbjerg som ung
Man skal jo starte et sted. Peter Abrahamsen fortæller om sit liv.
Martin Andersen Nexø som ung
Mennesker på sindssygehospital
Mor var en engel
Mælkepop og pigtråd
Når jeg ser et rødt flag smælde
Overtro - mere end tro?
Rock´n´roll - musik eller galskab?
Slå nu til, din tøsedreng
Steen St. Blicher som ung
Så hårene rejser sig
UNG 1900-1930
UNG 1930-1950
UNG I 50´ERNE
UNG I 60´ERNE
UNG I 70´ERNE
UNG I 80´ERNE
UNG I 90´ERNE
Unge, alkohol og fester